Hva er forskjellen mellom P-diagrammer og attributtbaserte kontrolldiagrammer?
Hva er forskjellen mellom P-diagrammer og attributtbaserte kontrolldiagrammer?

Video: Hva er forskjellen mellom P-diagrammer og attributtbaserte kontrolldiagrammer?

Video: Hva er forskjellen mellom P-diagrammer og attributtbaserte kontrolldiagrammer?
Video: p chart vs np chart vs c chart vs u chart / 8 Differences between attribute control chart 2024, Kan
Anonim

Attributter kontrolldiagrammer for binomiale data

Hoved forskjellen mellom P og NP diagrammer er den vertikale skalaen. P-diagrammer vis andelen av avvikende enheter på y-aksen. NP diagrammer vis hele antallet ikke-konforme enheter på y-aksen.

Herav, hva er forskjellen mellom P-diagram og U-diagram?

Hvis prøvestørrelsen er konstant, bruk en np- diagram . Hvis prøvestørrelsen endres, bruk en s - diagram . Hvis prøvestørrelsen er konstant, bruk en c- diagram . Hvis prøvestørrelsen endres, bruk en u - diagram.

I tillegg, hva er de to typene kontrolldiagrammer for attributter? p, np, c og u kontrolldiagrammer er kalt attributtkontrolldiagrammer . Disse fire kontrolldiagrammer brukes når du har "telling"-data. Det er to grunnleggende typer av egenskaper data: ja/nei type data og telledata. De type av data du har bestemmer type kontrolldiagram du bruker.

Hva er attributtkontrolldiagrammer derav?

Attributtdiagrammer er et sett med kontrolldiagrammer spesielt designet for Egenskaper data (dvs. teller data). Attributtdiagrammer overvåke prosessplasseringen og variasjonen over tid i en enkelt diagram.

Hva brukes P-diagrammer til?

I statistisk kvalitetskontroll er det s - diagram er en type kontroll diagram brukes til overvåke andelen av avvikende enheter i en prøve, der prøveandelen som ikke samsvarer er definert som forholdet mellom antall avvikende enheter og prøvestørrelsen, n.

Anbefalt: