Hva er et eksempel på et offentlig gode eller en tjeneste?
Hva er et eksempel på et offentlig gode eller en tjeneste?

Video: Hva er et eksempel på et offentlig gode eller en tjeneste?

Video: Hva er et eksempel på et offentlig gode eller en tjeneste?
Video: Эти слова и фразы выдают черную зависть, бегите от таких завистливых людей. Как распознать 2024, Kan
Anonim

Eksempler av offentlige goder inkluderer frisk luft, kunnskap, fyrtårn, nasjonalt forsvar, flomkontrollsystemer og gatebelysning. Gatelys: En gatelykt er en eksempel på et offentlig gode . Den er ikke-ekskluderbar og ikke-konkurrerende i forbruk.

På denne måten, hva er en offentlig god tjeneste?

Offentlig beste , i økonomi, et produkt eller service som ikke kan ekskluderes og ikke uttømmes (eller "ikke-rivaliserende").

På samme måte, er valuta et offentlig gode? EN offentlig gode er ikke-rivaliserende (en person som bruker det, begrenser ikke en annen persons bruk vesentlig) og kan ikke ekskluderes (hvis du tilbyr det, er det i utgangspunktet umulig å ekskludere folk fra å dra nytte av det). Tilstedeværelsen av et pengesystem er en offentlig gode , men penger i seg selv er det ikke.

Herav, hva er noen offentlige goder og tjenester?

Offentlige goder er økonomiske produkter som konsumeres kollektivt, som motorveier, sanitæranlegg, skoler, nasjonalt forsvar, politi og brannvern. Alle medlemmer av samfunnet bør teoretisk ha nytte av de tilveiebringelse av offentlige goder men de virkeligheten er det noen trenger dem mer enn andre.

Hva er det største problemet med å tildele fellesgoder?

Ikke-ekskluderbarhet: Fordelene avledet fra ren offentlige goder kan ikke begrenses til de som har betalt for det. Faktisk kan ikke-betalere nyte fordelene ved forbruk uten økonomiske kostnader - økonomer kaller dette "frikjøreren" problem . Med privat varer , avhenger forbruket til syvende og sist av betalingsevnen.

Anbefalt: