Hva er formålet med arbeidskapital?
Hva er formålet med arbeidskapital?

Video: Hva er formålet med arbeidskapital?

Video: Hva er formålet med arbeidskapital?
Video: Hva er MS? 2024, Kan
Anonim

De mål for arbeidskapital ledelsen, i tillegg til å sikre at selskapet har nok kontanter til å dekke sine utgifter og gjeld, minimerer kostnadene for penger brukt på arbeidskapital , og maksimere avkastningen på aktivainvesteringer.

Folk spør også, hva er arbeidskapital og dens mål?

De hoved objektiv av arbeidskapital ledelsen er å sikre en jevn opererer syklus av de virksomhet. Sekundær mål er å optimalisere de level av arbeidskapital og minimere de kostnaden for slike midler.

På samme måte, hva er driftskapital og hvorfor er det viktig? Også kjent som arbeider hovedstad , driftskapital er verdien av kortsiktige ressurser tilgjengelig for bruk i daglige produksjonsaktiviteter. Verdien av driftskapital bestemmer virksomhetens evne til å opprettholde produksjon operasjoner og møte kortsiktige økonomiske forpliktelser.

Så, hva er de 4 hovedkomponentene i arbeidskapital?

De er flere hovedkomponentene i arbeidskapitalen ledelse. Til eksempel: kontanter, inventar, kundefordringer, handelskreditter, omsettelige verdipapirer, lån, forsikringer osv.

Komponenter i arbeidskapitalstyring:

  • Kontant:
  • Kundefordringer:
  • Leverandørgjeld:
  • Lagerbeholdning:

Hva er konseptet med arbeidskapital?

Betydning : I vanlig forstand, arbeidskapital angir mengden midler som trengs for den daglige driften av en bedrift. Derfor omhandler den begge, eiendeler og gjeld - i betydningen forvaltning arbeidskapital det er overskuddet mellom omløpsmidler og kortsiktig gjeld.

Anbefalt: