Innholdsfortegnelse:

Hva er verdimaksimering?
Hva er verdimaksimering?

Video: Hva er verdimaksimering?

Video: Hva er verdimaksimering?
Video: Globalisering og bærekraftig utvikling 2024, April
Anonim

Verdimaksimering . Handlingen eller prosessen med å legge til en persons nettoverdi ved å øke aksjekursen på den vanlige aksjen som personen har investert i. Se også: Forventet verdimaksimering prinsipp.

Ved siden av dette, hva betyr det å maksimere verdien av firmaet?

For å forstå og svare på denne typen spørsmål én ting er nok til det, maksimere verdien av et selskap indikerer verdi maksimering av rikdommen til en selskap . Vi kan si verdi av et aksjeselskap er maksimert når prisen på en aksje er økt.

Videre, hva betyr Maksimering av aksjonærverdi? Mitt grunnleggende budskap er det maksimere aksjonærverdier er ikke det samme som maksimere fortjeneste eller aksjekursen! Aksjeverdi er definert som nåtid verdi av fremtidige forventede kontantstrømmer, fra nå til uendelig. Disse kontantstrømmene neddiskonteres med en kurs som reflekterer risikoen for disse kontantstrømmene.

På samme måte, hva er forskjellen mellom profittmaksimering og verdimaksimering?

Fortjenestemaksimering kontra rikdom maksimering . Det nødvendige forskjell mellom de maksimering av overskudd og maksimering av rikdom er at overskudd fokus er på kortsiktig inntjening, mens formuesfokus er på å øke det samlede verdi av virksomheten over tid.

Hvordan maksimerer du aksjonærverdien?

Det er fire grunnleggende måter å generere større aksjonærverdi på:

  1. Øk enhetsprisen. Å øke prisen på produktet ditt, forutsatt at du fortsetter å selge samme beløp, eller mer, vil generere mer fortjeneste og rikdom.
  2. Selg flere enheter.
  3. Øke bruken av faste kostnader.
  4. Reduser enhetskostnaden.

Anbefalt: