Hvor er de spesielle økonomiske sonene?
Hvor er de spesielle økonomiske sonene?

Video: Hvor er de spesielle økonomiske sonene?

Video: Hvor er de spesielle økonomiske sonene?
Video: Омолаживающий МАССАЖ ЛИЦА для стимуляции фибробластов. Массаж головы 2024, Kan
Anonim

Utseendet til moderne SEZ-er

På 1970-tallet, soner ble etablert i Latin-Amerika og Øst-Asia. Den første i Kina dukket opp i 1979, Shenzhen Spesiell økonomisk sone . De fire første kinesiske SEZ-ene var alle basert i det sørøstlige kyst-Kina og inkluderte Shenzhen, Zhuhai, Shantou og Xiamen.

Dessuten, hvilket land har spesielle økonomiske soner?

Kina

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer spesielle økonomiske soner? EN spesiell økonomisk sone (SEZ) er et område der forretnings- og handelslover er forskjellig fra resten av landet. SEZ-er er ligger innenfor et lands nasjonale grenser, og deres mål inkluderer økt handelsbalanse, arbeid , økte investeringer, jobbskaping og effektiv administrasjon.

Dessuten, hvor mange spesielle økonomiske soner er det?

På tilstede der er åtte funksjonelle SEZ-er lokalisert i Santa Cruz (Maharashtra), Cochin (Kerala), Kandla og Surat (Gujarat), Chennai (Tamil Nadu), Visakhapatnam (Andhra Pradesh), Falta (Vest-Bengal) og Noida (Uttar Pradesh) i India. Videre er en SEZ i Indore (Madhya Pradesh) nå klar for drift.

Hvilken spesiell økonomisk sone har vært mest vellykket?

Tilpasningsevne er det som tillot Shenzhen Spesiell økonomisk sone i Kina for å bli det som ofte blir sitert som mest vellykket SEZ i verden.

Anbefalt: