Hva er perspektivene til arbeidsforhold?
Hva er perspektivene til arbeidsforhold?

Video: Hva er perspektivene til arbeidsforhold?

Video: Hva er perspektivene til arbeidsforhold?
Video: Ideologier 2024, Kan
Anonim

De tre viktige perspektiver på Industrielle relasjoner er generelt kjent som unitarisme, pluralisme og marxisme. Hver tilbyr en spesiell oppfatning av relasjoner på arbeidsplassen og vil derfor tolke slike hendelser som arbeidsplass konflikt, fagforeningenes rolle og jobbregulering annerledes.

På denne måten, hva er arbeidsforhold fra et arbeiderperspektiv?

Industrielle relasjoner , for arbeidsgiver handler om forhandlinger mellom arbeidere og bedriftseiere/ledere som fører til økt produktivitet og forbedret produktkvalitet i bytte mot bedre lønn og ansettelsesvilkår for arbeidere.

hva er tilnærmingene til industrielle relasjoner? De tre populære tilnærminger til Industrielle relasjoner er de enhetlige nærme seg , Pluralistisk nærme seg , og marxistisk nærme seg . Disse tilnærminger til Industrielle relasjoner på et primærnivå er analytiske kategoriseringer og ikke teorier som har prediktive verdier.

På samme måte spørs det, hva er unitarisme i industrielle relasjoner?

I unitarisme , organisasjonen oppfattes som en integrert og harmonisk helhet med ideen om "én lykkelig familie" der ledelsen og andre medlemmer av personalet alle deler et felles formål ved å vektlegge gjensidig samarbeid. Konflikt oppfattes som destruktiv og et resultat av dårlig ledelse.

Hva er rollen til industrielle relasjoner?

Industrielle relasjoner : Industrielle relasjoner viser da til forholdet mellom arbeidsgivere og arbeidstakere. Dette må være et godt forhold, divisjonene må jobbe sammen så effektivt som mulig, for å maksimere økonomisk gevinst og potensialet for industriell vekst.

Anbefalt: