Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom delegerte fullmakter og uttrykte fullmakter?
Hva er forskjellen mellom delegerte fullmakter og uttrykte fullmakter?

Video: Hva er forskjellen mellom delegerte fullmakter og uttrykte fullmakter?

Video: Hva er forskjellen mellom delegerte fullmakter og uttrykte fullmakter?
Video: Hva er en reskontro i regnskapet? 2024, Kan
Anonim

DELEGERT MAKT

Grunnloven har gitt hvert separat regjeringssystem spesifikt krefter . Det er tre typer Delegerte fullmakter :underforstått, uttrykte , og iboende. Underforstått Fullmakter er krefter som ikke er stavet ut i Grunnlov. Uttrykte krefter er krefter som er skrevet direkte inn i grunnloven.

Også å vite er, hva er de delegerte maktene?

Delegert (noen ganger kalt oppregnet eller uttrykt) krefter er spesifikt gitt til den føderale regjeringen i artikkel I, seksjon 8 i grunnloven. Dette inkluderer makt å mynte penger, å regulere handel, å erklære krig, å heve og opprettholde væpnede styrker, og å etablere et postkontor.

Videre, hva er 3 typer delegerte fullmakter? Det er tre typer delegerte fullmakter : oppregnet krefter , underforstått krefter , og iboende krefter.

Vet også, hva er uttrykte krefter?

Uttrykte krefter er de som er spesifikt navngitt i Grunnloven. De kalles noen ganger delegerte krefter eller oppregnet krefter . Siden Framers så for seg kongressen som den mektigste grenen, har dens krefter er klarest uttrykte i artikkel I, seksjon 8.

Hva er reserverte og delegerte fullmakter?

EN makt oppbevart av statens myndigheter. hva er en " reservert kraft "? Det er føderale domstoler for å håndheve føderale lover (Høyesterett og andre føderale domstoler), mens hver stat har sitt eget domstolssystem for å håndheve statlige lover (State Superior Court, for eksempel).

Anbefalt: