Hva er en bysse i trykking?
Hva er en bysse i trykking?

Video: Hva er en bysse i trykking?

Video: Hva er en bysse i trykking?
Video: Farene ved vinkelsliper og hvordan du bruker den. 2024, Kan
Anonim

Bysse bevis eller bysser er så navngitt fordi i dagene av håndsett boktrykk printing på 1650-tallet, den skriver ville sette siden inn bysser , nemlig metallbrettene i hvilken type ble lagt og strammet på plass. En liten prøvepresse ville da bli vant til skrive ut et begrenset antall eksemplarer for korrekturlesing.

Herav, hva er en byssekopi?

Generelt sett, a bysse er et siste bevis på en artikkel eller bok før den settes i produksjon. De er laget primært for redaktører, korrekturlesere og forfattere for å gjøre en siste anmeldelse for å fange opp eventuelle feil før skrivingen går til offentligheten. Noen ganger kan de imidlertid brukes til reklameformål.

For det andre, hva betyr Galley i publisering? I publisering verden, bysser , eller ukorrigerte korrektur, eller forhåndslesende kopier, eller ARC-er, er laget av forlegger måneder før endelig trykking og utgivelse av boken. De er sendt til anmeldere, bokhandlere, bloggere og andre personer som er avgjørende for bokens kritiske og kommersielle suksess.

Videre, hva er et bysseprøve i trykking?

Nest siste bevis av en side som skrives inn for printing , før den settes (pålagt) som en side i en bok eller et hefte. Byssebevis er tradisjonelt skrevet ut som en enkelt kolonne på en lang papirremse, og inkluderer vanligvis ikke illustrasjoner. Den neste og siste bevis er vanligvis siden bevis.

Hva betyr galleribevis?

Byssebevis er det så kalt fordi i dagene med håndsett boktrykktrykk i 1650-årene, skriveren ville sette siden inn i bysser, det er metallbrettene i hvilken type ble lagt og strammet på plass. Galley ville deretter brukes til å skrive ut begrensede eksemplarer for korrekturlesing i 1890.

Anbefalt: