Innholdsfortegnelse:

Hva forteller Herzbergs Two Factor oss?
Hva forteller Herzbergs Two Factor oss?

Video: Hva forteller Herzbergs Two Factor oss?

Video: Hva forteller Herzbergs Two Factor oss?
Video: Пересмотр бизнеса на уровне - двухфакторная теория Герцберга 2024, April
Anonim

De to - faktor teori (også kjent som Herzbergs motivasjon-hygiene teori og Dobbel - faktor teori) sier at der er sikker faktorer på arbeidsplassen som forårsaker arbeidsglede mens et eget sett med faktorer forårsaker misnøye, som alle opptrer uavhengig av hverandre.

På denne måten, hva er de to faktorene i Herzbergs tofaktorteori?

Herzbergs Motivasjon Teorimodell, eller Two Factor Theory, gir to faktorer som påvirker motivasjon På arbeidsplassen. Disse faktorene er hygienefaktorer og motiverende faktorer. Hygienefaktorer vil føre til at en ansatt jobber mindre hvis den ikke er tilstede. Motiverende faktorer vil oppmuntre en ansatt til å jobbe hardere hvis tilstede.

Man kan også spørre, hva er et eksempel på tofaktorteorien? Dette er også kjent som Schachters To - Faktorteori of Emotion, etter Stanley Schachter. En eller annen form for opphisselse oppstår (f.eks. økt hjertefrekvens, svette osv.), du setter så en merkelapp på denne opphisselsen, og opplever deretter følelsen. Til eksempel , forestill deg å spille et fysisk krevende spill som basketball.

Ved siden av dette, hva er hygienefaktoren i Herzbergs teori?

Hygiene faktorer er faktorer som karakteriserer konteksten eller miljøet til en persons arbeid. De kan være en årsak til jobbmisnøye med mindre de brukes på riktig måte av en organisasjon. Det er en del av Herzbergs motivasjon- hygieneteori.

Hvordan motiverer Herzberg-teorien ansatte?

Hvordan bruke Herzbergs Hygiene Theory

  1. Eliminer misnøye med jobben: Identifiser hindrende og ikke-effektive retningslinjer og systemer og forsøk å rette opp dem.
  2. Skap betingelsene for arbeidstilfredshet: Undersøk hver jobb for å se om den kan gjøres bedre og mer tilfredsstillende for arbeideren.

Anbefalt: