Hva forteller den situasjonelle tilnærmingen oss om ledere?
Hva forteller den situasjonelle tilnærmingen oss om ledere?

Video: Hva forteller den situasjonelle tilnærmingen oss om ledere?

Video: Hva forteller den situasjonelle tilnærmingen oss om ledere?
Video: Hva er ledelse og hva gjør GODE ledere? 2024, April
Anonim

Situasjonsbestemt ledelse refererer til når leder eller leder av en organisasjon må tilpasse stilen sin for å passe utviklingsnivået til følgerne han er prøver å påvirke. Med situasjonsbestemt ledelse , det er opp til leder å endre stilen sin, ikke følgeren å tilpasse seg leders stil.

Spørsmålet er også, hva er den situasjonelle tilnærmingen til ledelse?

Situasjonsbestemt ledelse ® er en adaptiv ledelse stil. Denne strategien oppmuntrer ledere å gjøre oversikt over teammedlemmene, veie de mange variablene på arbeidsplassen deres og velge ledelse stil som best passer deres mål og omstendigheter. Dagens ledere kan ikke lenger lede utelukkende basert på posisjonell makt."

Også, hva er de 3 viktigste egenskapene situasjonelle teorier om ledelse? 10 Situasjonsmessige lederegenskaper

  • Fleksibilitet. Den grunnleggende ideen med situasjonsbestemt ledelse er at det ikke er noe som heter en enkelt beste eller fast type ledelse.
  • Endringer i henhold til situasjonen.
  • Regi.
  • Coaching.
  • Deltar.
  • Delegering.
  • Integritet.
  • Mot.

På samme måte spørs det, hvorfor er situasjonsbestemt ledelsesteori viktig?

De situasjonsteori av ledelse refererer til de lederne som adopterer annerledes ledelse stiler i henhold til situasjon og utviklingsnivået til teammedlemmene deres. Det er en effektiv måte å ledelse fordi den tilpasser seg teamets behov og setter en fordelaktig balanse for hele organisasjonen.

Hvordan fungerer den situasjonelle tilnærmingen?

De situasjonell tilnærming innebærer at ledere kan tilpasse seg etter behovene til underordnede. Dette nærme seg er illustrert av Situasjonsmessig Leadership II Model utviklet av Hersey og Blanchard (Northouse, 2013). Det kjennetegnes ved at en leder bruker retningsgivende atferd fremfor støttende atferd.

Anbefalt: