Hvorfor er PVC en addisjonspolymer?
Hvorfor er PVC en addisjonspolymer?

Video: Hvorfor er PVC en addisjonspolymer?

Video: Hvorfor er PVC en addisjonspolymer?
Video: GCSE Chemistry - Addition Polymers & Polymerisation #67 2024, Kan
Anonim

(c) Polymerisasjon av kloreten (vinylklorid)

Dette er et eksempel på addisjonspolymerisasjon . PVC er laget av frie radikaler polymerisering i suspensjon. Under polymerisering , polymer feller ut etter hvert som det dannes, siden det er uløselig i monomeren.

I denne forbindelse, er PVC en tilleggspolymer?

Polyolefiner. Mange vanlige addisjon polymerer dannes fra umettede monomerer (som vanligvis har en C=C dobbeltbinding). Eksempler på slike polyolefiner er polyetener, polypropylen, PVC , Teflon, Buna-gummi, polyakrylater, polystyren og PCTFE.

Man kan også spørre seg, hva er addisjons- og kondensasjonspolymerer? Addisjonspolymerisasjon er prosessen med gjentatt addisjon av monomerer som har dobbelt- eller trippelbindinger for å danne polymerer . EN kondensasjonspolymerisasjon er en prosess som involverer gjentatte kondensasjon reaksjoner mellom to forskjellige bi- eller tri-funksjonelle monomerer.

Er PVC også en kondensasjons- eller addisjonspolymer?

Eksempler: polyetylen, polypropylen, P. V. C (Polyvinylklorid), teflone. Kondensasjonspolymerer dannes ved kombinasjonen av monomerer med eliminering av enkle molekyler som H2O eller CH3ÅH. Det er to typer Kondensasjonspolymerer : 1.

Hvorfor er polymerisering en type addisjonsreaksjon?

Addisjonspolymerisasjon oppstår av en kjede reaksjon der en karbon-karbon dobbeltbinding legger seg til en annen. Monomerer fortsetter reagere med enden av den voksende polymerkjeden i en addisjonspolymerisasjonsreaksjon inntil det reaktive mellomproduktet er ødelagt i en terminering reaksjon.

Anbefalt: