Hva er jobbdesign i personalledelse?
Hva er jobbdesign i personalledelse?

Video: Hva er jobbdesign i personalledelse?

Video: Hva er jobbdesign i personalledelse?
Video: MBA 101 Strategic HRM, Job Analysis & Job Design 2024, Kan
Anonim

Jobbdesign (også referert til som arbeid design eller oppgave design ) er en kjernefunksjon av personalledelse og det er relatert til spesifikasjonen av innhold, metoder og forhold til arbeidsplasser for å tilfredsstille teknologiske og organisatoriske krav så vel som de sosiale og personlige kravene til jobb

Bare så, hva er jobbdesign og hvorfor er det viktig?

Jobbdesign innebærer å bestemme den spesifikke oppgaven og ansvaret som skal utføres og utføres av de ansatte. Det er en kompleks prosess. Det gjør det mulig å identifisere ansattes dyktighet og kompetanse med jobb krav. Det sikrer organisatorisk effektivitet og effektivitet.

For det andre, hva er konseptet med jobbdesign? Jobbdesign er prosessen med å organisere arbeidet i oppgavene som kreves for å utføre en bestemt jobb . Jobbdesign innebærer en bevisst innsats for å organisere oppgaver, plikter og ansvar i en arbeidsenhet for å nå visse mål. Betydning og definisjon av Jobbdesign 3.

Videre, hva er jobbdesign med eksempel?

Design jobber å ha en rekke oppgaver som krever endringer i kroppsposisjon, brukt muskler og mentale aktiviteter. Til eksempel , hvis en ansatt normalt setter sammen deler, jobb kan utvides til å omfatte nye oppgaver som f.eks arbeid planlegging, inspeksjon/kvalitetskontroll eller vedlikehold.

Hva er hensikten med jobbdesign?

Jobbdesign følger jobbanalyse, dvs. det er neste trinn etter jobbanalyse. Den tar sikte på å skissere og organisere oppgaver, plikter og ansvar i en enkelt arbeidsenhet for å oppnå visse mål . Den skisserer også metodene og relasjonene som er avgjørende for å lykkes med en bestemt jobb.

Anbefalt: