Hva er fordelene med egenkapitalfinansiering fremfor gjeldsfinansiering?
Hva er fordelene med egenkapitalfinansiering fremfor gjeldsfinansiering?

Video: Hva er fordelene med egenkapitalfinansiering fremfor gjeldsfinansiering?

Video: Hva er fordelene med egenkapitalfinansiering fremfor gjeldsfinansiering?
Video: Refinansiering med betalingsanmerkning 2024, Kan
Anonim

Hoved fordel med egenkapitalfinansiering er at det ikke er noen forpliktelse til å tilbakebetale pengene som er ervervet gjennom den. Selvfølgelig ønsker et selskaps eiere at det skal være vellykket og gi det egenkapital investorer en god avkastning på investeringen, men uten nødvendige betalinger eller rentekostnader som tilfellet er med lånefinansiering.

I tillegg til dette, hva er fordelene og ulempene med gjeldsfinansiering?

Tilbakebetaling av rektor og Renter En ulempe med gjeldsfinansiering er at virksomheter er forpliktet til å betale tilbake hovedstolen som er lånt sammen med renter . Bedrifter som lider av kontantstrømproblemer kan ha vanskelig for å betale tilbake pengene. Det gis bøter til selskaper som ikke klarer å betale gjelden sin i tide.

Vet også, hva er fordelene og ulempene med egenkapitalfinansiering? Den største fordelen med egenkapitalfinansiering er at investor påtar seg all risiko. Hvis virksomheten din mislykkes, trenger du ikke betale tilbake pengene. Uten lån å betale tilbake, vil du ha mer penger tilgjengelig for å reinvestere i bedriften din. Bedriften din kunne vokse raskere enn den ville gjort hvis den var belemret med gjeld.

Også å vite er, hvilken er bedre gjelds- eller egenkapitalfinansiering?

Egenkapital Kapital Hovedfordelen med egenkapitalfinansiering er at midler ikke skal tilbakebetales. Siden egenkapitalfinansiering er en større risiko for investoren enn lånefinansiering er til utlåner, kostnaden ved egenkapital er ofte høyere enn kostnadene ved gjeld.

Hvorfor er gjeldsfinansiering billigere enn egenkapitalfinansiering?

Gjeld er billigere enn egenkapital . Hovedårsaken bak det, gjeld er skattefri (skattereduksjon). Det betyr når vi velger lånefinansiering , reduserer det inntektsskatten. Fordi vi må trekke renten på gjeld fra EBIT (Earning Before Interest Tax) i totalresultatregnskapet.

Anbefalt: