Hva er gjødsel og plantevernmidler?
Hva er gjødsel og plantevernmidler?

Video: Hva er gjødsel og plantevernmidler?

Video: Hva er gjødsel og plantevernmidler?
Video: Demonstrasjon av CLAAS CROP SENSOR 2024, Kan
Anonim

Gjødsel er forbindelser som tilsettes planter for å fremme vekst. Samtidig som gjødsel hjelpe til med plantevekst, plantevernmidler fungere som en sikring mot skadedyr. I utgangspunktet er a plantevernmiddel er et stoff eller en blanding av stoffer designet for å forhindre, ødelegge, avvise eller redusere skaden til et skadedyr.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom gjødsel og sprøytemidler?

Gjødsel , som kommer i tørr og flytende form, mater planten med de nødvendige næringsstoffene. Gjødsel er tilgjengelig i organiske og uorganiske forbindelser. Plantevernmidler brukes i planter for å eliminere, forebygge eller kontrollere skadedyr som; snegler, insekter, soppsykdommer (smuts, råtner og mugg) og snegler.

På samme måte kan du gjødsle og sprøytemiddel samtidig? Plener kan har alle slags problemer, inkludert insekter som spiser av gresstråene eller invasjoner fra brannmaur. Plener trenger også pleie de fleste steder for å holde seg grønne og sunne. For å løse disse problemene, du kan bruk insektmidler og gjødsel sammen på samme tid og gjøre halve arbeidet.

Med tanke på dette, hva er problemer med sprøytemidler med gjødsel?

Gjødsel og plantevernmidler bruk har ført til problem av luft-, vann- og jordforurensning. Fenomenet med anrikning av næringsstoffer i akvatiske kropper er kjent som eutrofiering, som forringer vannkvaliteten som fører til død av fisk. Dessuten siver av gjødsel og plantevernmidler forurenser også grunnvannet.

Hva er organiske plantevernmidler og gjødsel?

“ Økologisk , enkelt sagt, betyr naturlig forekommende stoffer som ikke er endret. For eksempel, gjødsel vil inkludere ting som beinmel, blodmel, bomullsfrømel, kyllingbajs osv. Soppmidler og plantevernmidler vil inkludere essensielle oljer som timianolje, neemolje, sesamolje osv.

Anbefalt: