Hva er bedre kobber- eller aluminiumtråd?
Hva er bedre kobber- eller aluminiumtråd?

Video: Hva er bedre kobber- eller aluminiumtråd?

Video: Hva er bedre kobber- eller aluminiumtråd?
Video: KRIGSGRAVING! HEILIGENBEIL BOILER! UNDERTITELSER! 2024, Kan
Anonim

Kobber er bedre enn aluminium for elektrisk ledninger fordi den elektriske ledningsevnen til aluminium er høyere enn kobber . Kobbertråd er tyngre, og aluminium er lysere og sølvgrå. Den andre hovedforskjellen mellom kobber og aluminiumsledninger er motstanden til materialet.

Dessuten, hva er bedre kobber eller aluminium?

Aluminium Wire vs Kobber Metalltråd Kobber ledninger er mer stabile enn aluminium og mindre ledere er nødvendig for å overføre kraftbelastninger. Alt i alt er den mer holdbar og yter bedre enn aluminium ledninger. Aluminium er mye lettere og formbar enn kobber og gjør det derfor lettere å jobbe med.

Foruten ovenfor, hvilken vikling er best kobber eller aluminium? Kobber er sterkere enn aluminium . Den utvider seg mindre og krever mindre inspeksjon og vedlikehold. Transformatorer med kobberviklinger kan være rimeligere å produsere fordi de er mindre. Redusere kostnadene for magnetisk stål, tank og olje som trengs for å oppnå spesifisert energiytelse.

hvorfor er aluminium bedre enn kobber for luftkabler?

Fordi det er billigere og lettere enn en kobber ledning med samme motstand per lengde; ca 6 ganger billigere og dobbelt så lett som kobber . Aluminium har 61% ledningsevne på kobber , men bare 30 % av vekten.

Er kobber sterkere enn aluminium?

Aluminium tvinger kobber ut av bindingen, som aluminium er et mer aktivt metall enn kobber i den elektrokjemiske serien av metaller.

Anbefalt: