Er aluminiumstråd like god som kobber?
Er aluminiumstråd like god som kobber?

Video: Er aluminiumstråd like god som kobber?

Video: Er aluminiumstråd like god som kobber?
Video: подборка мемов тикток (feel like god) 2024, April
Anonim

Kobber er bedre enn aluminium for elektrisk ledninger fordi den elektriske ledningsevnen til aluminium er høyere enn kobber . Kobbertråd er tyngre, og aluminium er lysere og sølvgrå. Den andre hovedforskjellen mellom kobber og aluminiumsledninger er motstanden til materialet.

Angående dette, er aluminiumtråd bedre enn kobber?

Aluminiumstråd vs kobbertråd kobber ledninger er mer stabile enn aluminium og mindre ledere er nødvendig for å overføre kraftbelastninger. Alt i alt er den mer holdbar og yter bedre enn aluminium ledninger.

På samme måte, hvorfor brukes aluminium til luftkabler i stedet for kobber? Opprinnelig besvart: Hvorfor aluminium brukt å lage overhead makt kabler ? Fordi det er billigere og lettere enn en kobber ledning med samme motstand per lengde; ca 6 ganger billigere og dobbelt så lett som kobber . Aluminium har 61% ledningsevne på kobber , men bare 30 % av vekten.

I forhold til dette, hvilken vikling er best kobber eller aluminium?

Kobber er sterkere enn aluminium . Den utvider seg mindre og krever mindre inspeksjon og vedlikehold. Transformatorer med kobberviklinger kan være rimeligere å produsere fordi de er mindre. Redusere kostnadene for magnetisk stål, tank og olje som trengs for å oppnå spesifisert energiytelse.

Er kobber dyrere enn aluminium?

Kobber er mye dyrere enn aluminium . Når en forseggjort mengde ledninger er nødvendig for en jobb, de totale kostnadene ved bruk kobber kan vise seg å være uoverkommelig. Den er også mye tyngre enn det er aluminium motpart som kan øke kompleksiteten til installasjonen.

Anbefalt: