Innholdsfortegnelse:

Hva er fordelene og ulempene med flatehogst?
Hva er fordelene og ulempene med flatehogst?

Video: Hva er fordelene og ulempene med flatehogst?

Video: Hva er fordelene og ulempene med flatehogst?
Video: The first post-war years. East Prussia. Professor Stories 2024, Kan
Anonim

Hva er noen fordeler og ulemper med klarskjæring?

  • Pro: økonomiske grunner. Klarhogst talsmenn hevder at metoden er den mest effektive for både høsting og gjenplanting av trær.
  • Con: Effekter på planter og dyreliv.
  • Pro: Økt vannføring.
  • Con: Tap av rekreasjonsland.
  • Pro: Økt jordbruksland.

På samme måte spør folk, hva er fordelene og ulempene med flatekapping kontra selektiv kutting?

Ikke like effektivt som flatehogst, og derfor dyrere. Selektiv skjæring: Den gjenstand av selektiv hogst er å redusere visuell arrdannelse og bevare artsmangfoldet i skogen. Selv om denne metoden høres ut som svaret på flatehogst, har den noen store ulemper.

Videre, hva er bra med flatehogst? Klar - kutting er når hvert eneste salgbare tre er skjære ned fra et valgt område. Skogselskaper foretrekker klar - kutting fordi det er den billigste og mest effektive måten å høste tømmer på. Klar - kutting gjør det mulig for skogoperatører å få mest mulig ut av en skog til lavest mulig kostnad.

På samme måte spør folk, hva er de negative effektene av flatehogst?

Klarskjærende virkninger Negativt virkninger vannkvalitet og mengde - Klarhogst og hogstveiene som er opprettet for å betjene flater, kan øke erosjonen av sedimenter i bekker og elver, grumle vann og redusere vannkvaliteten for fiskehabitat og konsum.

Hvem har en positiv effekt på klarskjæring?

Effekter på miljøet. Miljøgrupper kritiserer klar - kutting som ødeleggende for vann, jord, dyreliv og atmosfære, og anbefaler bruk av bærekraftige alternativer. Klar - skjæring har en veldig stor innvirkning på vannets kretsløp. Trær holder vann og matjord.

Anbefalt: