Hva er masse- og nisjemarkedsføring?
Hva er masse- og nisjemarkedsføring?

Video: Hva er masse- og nisjemarkedsføring?

Video: Hva er masse- og nisjemarkedsføring?
Video: Mass and Niche Markets Explained 2024, Kan
Anonim

EN massemarkedsføring strategi handler om å kommunisere med størst mulig publikum. Massemarkedsføring handler om å kaste et garn i havet og håpe å få mye av den rette fisken. I motsatt ende, nisjemarkedsføring fokuserer på en liten gruppe mennesker som har interesser som samsvarer med produktet eller tjenesten din.

På denne måten, hva er forskjellen mellom masse- og nisjemarkedsføring?

Nisjemarkedsføring vs. Massemarkedsføring Litterært sett, a nisje refererer til en komfortabel stilling. Derfor, som begrepet tilsier, nisjemarkedsføring refererer til en markedsføring strategi som fokuserer på relativt små marked i markedet for øvrig. Massemarkedsføring refererer til en markedsføring strategi som fokuserer på helheten marked.

På samme måte, hva er et eksempel på et nisjemarked? EN nisjemarked er et segment av en større marked som kan defineres av sine egne unike behov, preferanser eller identitet som gjør den forskjellig fra marked for øvrig. Til eksempel , innen marked for damesko er mange forskjellige segmenter eller nisjer.

På denne måten, hva mener du med nisjemarkedsføring?

EN nisjemarked er delmengden av marked som et spesifikt produkt er fokusert på. De markedsnisje definerer produktfunksjonene som er rettet mot å tilfredsstille spesifikke marked behov, samt prisklasse, produksjonskvalitet og demografien som den er ment å målrette mot. Det er også en liten marked segmentet.

Hva er massesegmentering?

Masse markedsføring er en markedsstrategi der et firma bestemmer seg for å ignorere markedet segmentet forskjeller og appellere til hele markedet med ett tilbud eller én strategi, som støtter ideen om å kringkaste et budskap som vil nå flest mulig mennesker.

Anbefalt: