Hva er logistisk regresjon i data mining?
Hva er logistisk regresjon i data mining?

Video: Hva er logistisk regresjon i data mining?

Video: Hva er logistisk regresjon i data mining?
Video: 16. Logistisk regresjon 2024, Kan
Anonim

Logistisk regresjon er en statistisk analysemetode som brukes til å forutsi en data verdi basert på tidligere observasjoner av en data sett. EN logistisk regresjonsmodell spår en avhengig data variabel ved å analysere forholdet mellom en eller flere eksisterende uavhengige variabler.

Tilsvarende, hva menes med logistisk regresjon?

Beskrivelse. Logistisk regresjon er en statistisk metode for å analysere et datasett der det er en eller flere uavhengige variabler som bestemmer et utfall. Utfallet måles med en dikotom variabel (der det kun er to mulige utfall).

På samme måte, hvilke praktiske anvendelser av logistisk regresjon forklarer ett eksempel i detalj? Logistisk regresjon er en statistisk metode for å forutsi binære klasser. Utfalls- eller målvariabelen er av binær natur. Til eksempel , kan den brukes til kreftdeteksjonsproblemer. Den beregner sannsynligheten for en hendelsesforekomst.

Hva er logistisk regresjon bra for?

Logistisk regresjon er passende regresjon analyse for å utføre når den avhengige variabelen er dikotom (binær). Logistisk regresjon brukes til å beskrive data og for å forklare forholdet mellom én avhengig binær variabel og én eller flere uavhengige variabler på nominell, ordinær, intervall eller forholdsnivå.

Når skal logistisk regresjon brukes til dataanalyse?

Logistisk regresjon er brukt når den avhengige variabelen (målet) er kategorisk. For eksempel, For å forutsi om en e-post er spam (1) eller (0) Om svulsten er ondartet (1) eller ikke (0)

Anbefalt: