Hvordan beregnes Big Mac-indeksen?
Hvordan beregnes Big Mac-indeksen?

Video: Hvordan beregnes Big Mac-indeksen?

Video: Hvordan beregnes Big Mac-indeksen?
Video: 'Big Mac Index' explained (explainity® explainer video) 2024, Kan
Anonim

Til regne ut de Big Mac-indeks , deler du prisen på en Big Mac i ett land (i lokal valuta) med prisen på en Big Mac i USA, for å komme frem til en valutakurs.

Med tanke på dette, er Big Mac-indeksen nøyaktig?

De Big Mac Index ble opprettet for å måle forskjellene i forbrukernes kjøpekraft mellom nasjoner. Burgeren erstatter «varekurven» som tradisjonelt brukes av økonomer for å måle forskjeller i forbrukerpriser. De indeks ble skapt med tungen på vektskålen, men mange økonomer sier det er omtrentlig korrekt.

Er også Big Mac-indeksen et godt mål på PPP? I teorien er prisen på en Big Mac reflekterer en rekke lokale økonomiske faktorer, alt fra kostnadene for ingrediensene til kostnadene for lokal produksjon og reklame. Resultatet OPS metrikk anses derfor av mange økonomer å være en rimelig mål av den virkelige kjøpekraften.

Dessuten, hva gjør Big Mac Index?

De Big Mac Index er publisert av The Economist som en uformell måte å måle kjøpekraftspariteten (PPP) mellom to valutaer og gir en test av i hvilken grad markedsvalutakurser resulterer i at varer koster det samme i ulike land.

Hvorfor er Big Mac-indeksen villedende?

I følge teorien om kjøpekraftsparitet (PPP), bør prisene være de samme som økonomier. Dette fører til tolkningen at økonomiene med en høyere Big Mac Index har sine valutaer overvurdert og de med en lavere har sine valutaer undervurdert. f.eks. Lønn og innsatspriser.

Anbefalt: