Hvordan påvirket jernbanen bøndene negativt?
Hvordan påvirket jernbanen bøndene negativt?

Video: Hvordan påvirket jernbanen bøndene negativt?

Video: Hvordan påvirket jernbanen bøndene negativt?
Video: Danmarks Jernbaner 2024, Kan
Anonim

I et nøtteskall, bønder var opprørt med de høye kostnadene jernbaner pålagt dem å sende gårdsvarer til markedet. De hevdet at siden en singel jernbane ofte hadde monopol på visse linjer, førte mangelen på konkurranse til prisfall. Denne prisutviklingen, den bønder sa, var urettferdig.

På denne måten, hvorfor likte ikke bøndene jernbaner?

De skyldte generelt lave priser på overproduksjon. Sekund, bønder påstått at monopolistisk jernbaner og kornheiser belastet urettferdige priser for sine tjenester. Bønder mente at rentene var for høye på grunn av monopolistiske långivere, og pengemengden var utilstrekkelig, noe som ga deflasjon.

Spørsmålet er deretter, hvordan skadet jernbaner bøndene på slutten av 1800-tallet? Jernbaner hjalp bønder ved å sende avlinger til nye markeder men skade bønder ved å kreve høye fraktpriser. de jernbane industri. I systemet med sharecropping i sent på 1800-tallet , bønder leide jord av grunneiere mot en andel av avlinger.

På samme måte, hvordan skadet jernbanen bøndene?

Det transkontinentale Jernbane hjalp og skade de bønder . Det hjalp bønder fordi det gjorde det mulig å frakte varer til byer for å selge. Den skade de bønder fordi prisene for å sende varene ble veldig høye. Mange bønder begynte å innse at jernbaner hadde fraktkostnaden for høy.

Hvordan var jernbaner til fordel for gårdbrukere og bønder?

En av de primære effektene av jernbaner på bønder er nedgangen det jernbaner Ta med til bønder ' transportkostnader. Mest åpenbart blir det billigere å frakte avlinger til byene og havnene. I tillegg, bønder kan kjøpe og transportere industrivarer tilbake til gårder , inkludert gårdsutstyr og storfe.

Anbefalt: