Kan du ha for mye headspace når du hermetiserer?
Kan du ha for mye headspace når du hermetiserer?

Video: Kan du ha for mye headspace når du hermetiserer?

Video: Kan du ha for mye headspace når du hermetiserer?
Video: Focus Music: Lo-Fi Times 2024, Kan
Anonim

Forlater for mye canning headspace kan også være et problem. Hvis det er for mye hermetikkplass , kan det hende at behandlingstiden som kreves i oppskriften ikke ha vært lenge nok til å drive ut luften i krukken. Mer luft i murkrukken betyr at mer oksygen er tilstede for å misfarge maten og fremme harskning i fett.

Herav, hva om det er for mye headspace når du hermetiserer?

Hvis for mye headspace er tillatt, vil maten på toppen sannsynligvis misfarges. Dessuten kan det hende at glasset ikke tettes ordentlig pga der vil ikke være nok behandlingstid til å drive all luften ut av glasset.» Dette er nødvendig siden maten utvider seg i løpet av hermetikk .”

I tillegg, hvorfor er headspace viktig i hermetikk? Headspace , avstanden mellom overflaten av maten og undersiden av lokket, tillater utvidelse av matfaste stoffer eller oppbobling av væske under prosessering. Tilstrekkelig headspace tillater at det dannes et vakuum under bearbeiding av maten.

Videre, hvor fulle bør hermetikkkrukker være?

Vannbadet Hermetikk Prosess – du kan gjøre det! 1. Fyll vannbad hermetikk minst halv- full med vann. Dekk til og la det koke (180°F) til krukker fylles ut og legges inn hermetikk.

Hvor mye headspace trenger jeg for hermetisering?

Det ufylte rommet over maten i en krukke og under lokket kalles headspace . Veibeskrivelse for hermetikk vanligvis spesifisere 1/4-tommers for syltetøy og gelé, 1/2-tommers for frukt og tomater som skal behandles i kokende vann, og fra 1- til 11/4-tommers i mat med lav syre som skal behandles i et trykk hermetikk.

Anbefalt: