Hvor viktig er headspace i hermetikk?
Hvor viktig er headspace i hermetikk?

Video: Hvor viktig er headspace i hermetikk?

Video: Hvor viktig er headspace i hermetikk?
Video: 72 микросезона непостоянства в Японии | Жизненные циклы 2024, Kan
Anonim

Hvorfor er headspace viktig i hermetikk ? Headspace , avstanden mellom overflaten av maten og undersiden av lokket, tillater utvidelse av matfaste stoffer eller oppbobling av væske under prosessering. Tilstrekkelig headspace tillater at det dannes et vakuum under bearbeiding av maten.

Med tanke på dette, hva skjer hvis du gir for mye plass når du hermetiserer?

Etterlater for mye hermetikkboks også være et problem. Hvis det er for mye hermetikkplass , kan det hende at behandlingstiden som kreves i oppskriften ikke har vært lang nok til å drive ut luften i glasset. Mer luft i murkrukken betyr at mer oksygen er tilstede for å misfarge maten og fremme harskning i fett.

Dessuten, hvor mye headspace trenger jeg for hermetisering? Det ufylte rommet over maten i en krukke og under lokket kalles headspace . Veibeskrivelse for hermetikk vanligvis spesifisere 1/4-tommers for syltetøy og gelé, 1/2-tommers for frukt og tomater som skal behandles i kokende vann, og fra 1- til 11/4-tommers i mat med lav syre som skal behandles i et trykk hermetikk.

Deretter kan man også spørre, må man fylle glass når man hermetiserer?

Hvis krukker er fylt for full kan maten koke ut under bearbeiding og faste stoffer eller frø kan feste seg under forseglingsmassen og forhindre krukke fra forsegling…. du er fylling gelé krukker og trenge bare litt mer gelé for å lage en til krukke.

Hva skjer hvis du glemte å fjerne luftbobler når du hermetiserer?

Marisa: Grunnen vi fjerner luftbobler fra krukker før hermetikk er det hvis det er for mye luft i krukken, det kan forstyrre krukkens evne til å drive ut det ekstra luft i toppen og utvikle en god tetning. Målet er å gjøre din aller beste på bobler hver krukke før du tørker av kanten og setter lokket på.

Anbefalt: