Er cosigning en god idé?
Er cosigning en god idé?

Video: Er cosigning en god idé?

Video: Er cosigning en god idé?
Video: How Your Credit Will Be Affected If You Cosign|What Happens When Cosigning 2024, Kan
Anonim

Mens det er nei god økonomisk grunn til cosign et lån, cosigning er til syvende og sist en personlig avgjørelse. Fordi dette lånet øker gjeld-til-inntektsforholdet ditt, kan du ha problemer med å kvalifisere deg for et eget boliglån eller billån inntil gjelden er betalt.

Følgelig, hvordan påvirkes en medunderskrivers kreditt?

I streng forstand er svaret nei. Det faktum at du er en cosigner i seg selv, skader ikke nødvendigvis din kreditt . Men selv om den medsignerte kontoen betales i tide, kan gjelden påvirke din kreditt skårer og roterende utnyttelse, som kunne påvirke din mulighet til å få lån i fremtiden.

På samme måte, hva er ulempene med samsignering? Den primære ulempen ved å bruke en cosigner er til cosigner . De tar på seg en risiko som de - i det minste i begynnelsen - ikke er ansvarlige for. Hvis låntakeren skulle misligholde lånet eller havne i mislighold, blir det cosigners ansvar for å betale tilbake lånet.

Med tanke på dette, hvorfor er Cosigning en god idé?

Selv om låntaker er flittig med å foreta betalingene, kan du likevel få kredittproblemer som følge av cosigning . Ethvert lån du cosign vil vises på kredittrapporten din som en av dine egne gjeld. Ja, det er et problem, men hvis denne personen ikke kan få lån uten en cosigner , det er en god grunn til det.

Er det bedre å samsigne for en bil?

Hvis en bil kjøperen har ingen kreditthistorie eller en dårlig kredittscore, kan de ha stor nytte av å ha en cosigner . Eller, selv om a bil kjøper kan få auto finansiering på egen hånd med en mindre enn perfekt kredittscore, kan de noen ganger få en bedre rente hvis de bruker en cosigner.

Anbefalt: