Hva skjer med oppskrivningsoverskudd når eiendelen selges?
Hva skjer med oppskrivningsoverskudd når eiendelen selges?

Video: Hva skjer med oppskrivningsoverskudd når eiendelen selges?

Video: Hva skjer med oppskrivningsoverskudd når eiendelen selges?
Video: Se mere om produkter fra The Hand Safety Tool Company hos Fyns Kran Udstyr A/S 2024, Kan
Anonim

EN revalueringsoverskudd er en egenkapitalkonto der eventuelle endringer i verdi på kapital er lagret eiendeler . Hvis en omvurdert eiendel er senere disponert ut av en virksomhet, eventuelle gjenværende revalueringsoverskudd blir kreditert enhetens beholdningskonto.

Deretter kan man også spørre seg hva som skjer med oppskrivningsreserve når eiendelen selges?

Når en ressurs er avhendet som tidligere har vært revurdert , skal det beregnes gevinst eller tap ved avhendelse (som ovenfor). Eventuelle gjenværende overskudd på oppskrivningsreserve anses nå for å være en "realisert" gevinst og bør derfor overføres til opptjent inntekt som: Dr Oppskrivningsreserve.

Man kan også spørre seg, hvor går oppskrivningstapet? Oppskrivningstap innregnes i resultatregnskapet. Det eneste unntaket fra denne regelen er hvor en revaluering overskudd eksisterer knyttet til en tidligere revaluering av den eiendelen. I den grad, a oppskrivningstap kan innregnes i egenkapitalen.

Vet også, hvordan regner du for oppskrivningsoverskudd?

EN revaluering som øker eller reduserer eiendelens verdi kan regnskapsføres med en journalpost som vil debitere eller kreditere eiendelen regnskap . En økning i eiendelens verdi skal ikke rapporteres i resultatregnskapet; i stedet en egenkapital regnskap blir kreditert og kalt en Oppskrivningsoverskudd ”.

Hvordan beregner du avskrivninger etter omvurdering?

Under kostnadsmodell avskrivninger er regnet ut på grunnlag av kostpris fratrukket restverdi over eiendelens levetid. Under revaluering modell avskrivninger er regnet ut på grunnlag av omvurdert beløp fratrukket restverdi over gjenværende utnyttbar levetid.

Anbefalt: