Hvorfor ville du bruke en gradert sylinder i stedet for et beger?
Hvorfor ville du bruke en gradert sylinder i stedet for et beger?

Video: Hvorfor ville du bruke en gradert sylinder i stedet for et beger?

Video: Hvorfor ville du bruke en gradert sylinder i stedet for et beger?
Video: Campingvognstest ved -25° . Overnatning om vinteren. Hvordan man ikke fryser? 2024, April
Anonim

Graderte sylindre er designet for nøyaktige målinger av væsker med mye mindre feil enn begre . De er tynnere enn en begerglass , ha mange flere eksamenskarakterer, og er designet til være innenfor 0,5-1 % feil. Derfor er denne mer presise slektningen til beger er like kritisk til nesten alle laboratorier.

På samme måte kan du spørre, hvorfor ville du bruke en gradert sylinder?

De gradert sylinder brukes for å måle volumer (mengder) av væsker. Dette utstyret benyttes rutinemessig, selv om det er bare moderat nøyaktig sammenlignet til andre verktøy, for eksempel målekolber. Volumetriske kolber er brukt når absolutt presisjon (nøyaktighet) er behov for.

På samme måte, hva er forskjellen mellom en gradert sylinder og et reagensrør? Det ligner på en gradert sylinder inn at det er en rør med åpning på toppen og ferdig utdannet mål på siden. De forskjeller er at en byrett blir værende i plass med en klemme og har en kran nær bunnen som lar væske dryppe ut av en åpning i bunnen av rør.

Folk spør også, hva er mer nøyaktig en pipette eller gradert sylinder?

Graderte sylindre er generelt mer nøyaktig og nøyaktig enn laboratoriekolber og begerglass, men de bør ikke brukes til å utføre volumetrisk analyse; volumetrisk glass, for eksempel en målekolbe eller volumetrisk pipette , bør brukes, da den er jevn mer nøyaktig og nøyaktig.

Hvorfor er begre mindre nøyaktige?

Hva gjør begerglass de minst nøyaktige av væskemåleverktøyene? En gradert sylinder er mye mer korrekt fordi diameteren er liten som gjør at området er lite og reduserer feilen ved å prøve å lese en skala i høyden.

Anbefalt: