Hva er hovedmålet med planlegging?
Hva er hovedmålet med planlegging?

Video: Hva er hovedmålet med planlegging?

Video: Hva er hovedmålet med planlegging?
Video: Lærerhverdag: 5 fordeler med baklengs planlegging 2024, Kan
Anonim

Det mest grunnleggende mål med planleggingen er å endre mønsteret for ressursbruk og, hvis mulig, å intensivere slik bruk på en slik måte at man oppnår visse sosialt ønskelige mål.

Når det gjelder dette, hva er målene og viktigheten av planlegging?

De planlegger prosessen gir informasjonen toppledelsen trenger for å ta effektive beslutninger om hvordan de skal allokere ressursene på en måte som gjør det mulig for organisasjonen å nå sine mål . Produktiviteten maksimeres og ressursene kastes ikke bort på prosjekter med liten sjanse for å lykkes.

Foruten ovenfor, hva er hovedpoengene i definisjonen av planlegging? Svar: Den hovedpunkter i definisjonen av planlegging er som følger (i) Planlegger bestemmer på forhånd hva de skal gjøre og hvordan de skal gjøre. (ii) Det er en av de grunnleggende lederfunksjoner. (iii) Planlegger innebærer å sette mål og utvikle et passende handlingsforløp for å nå disse målene.

I denne forbindelse, hva er hovedmålet med indisk planlegging?

De hovedmålet med indisk planlegging er å nå målet om økonomisk utvikling økonomisk utvikling er nødvendig for under utviklede land fordi de kan løse problemene med generell fattigdom, arbeidsledighet og tilbakestående gjennom det.

Hva er hovedmålene med utviklingen?

Økonom Michael Todaro spesifiserte tre mål for utvikling : Livsopprettholdende varer og tjenester: For å øke tilgjengeligheten og utvide distribusjonen av grunnleggende livsopprettholdende varer som mat, husly, helse og beskyttelse.

Anbefalt: