Innholdsfortegnelse:

Hva er de to metodene for pasteurisering?
Hva er de to metodene for pasteurisering?

Video: Hva er de to metodene for pasteurisering?

Video: Hva er de to metodene for pasteurisering?
Video: Passiv inntekt: Fem metoder for å tjene passiv inntekt i 2021 2024, Kan
Anonim

To typer pasteurisering

  • Lav temperatur lang tid (LTLT)
  • Høy temperatur kort tid (HTST)

Også spurt, hva er metoden for pasteurisering?

Pasteurisering eller pasteurisering er en prosess der vann og visse emballerte og ikke-emballerte matvarer (som f.eks. melk og fruktjuice) behandles med mild varme, vanligvis til under 100 °C (212 °F), for å eliminere patogener og forlenge holdbarheten.

På samme måte, hva er Holder-metoden? Det er ikke noe spesielt overraskende eller komplisert med de vanligste metode å gjøre lagret melk tryggere enn den ellers ville vært. Holder Pasteurisering, eller HoP, tar sikte på å kvitte melken fra potensielt skadelige bakterier ved å varme den opp til 62,5 °C (145 °F) i en halv time, og deretter kjøle den ned til romtemperatur.

I denne forbindelse, hva er de forskjellige typene pasteurisering?

Det er tre metoder som er mest brukt

  • Høy temperatur, kort tid (HTST) metode – Denne metoden krever at melken holdes på 161 grader i 16 sekunder.
  • Ultra-pasteurisering (UP) – Dette er den typen pasteurisering du oftest vil se på kartonger med melk, halv-og-halv og tung fløte.

Hvorfor kalles det pasteurisering?

Pasteurisering (eller pasteurisering ) er en prosess med varmebehandling av en væske eller en matvare for å drepe patogene bakterier for å gjøre maten trygg å spise. Det innebærer å varme opp maten for å drepe de fleste skadelige mikroorganismer. Produsenter pasteurisere meieriprodukter og andre matvarer for å gjøre dem trygge å spise. Prosessen er navngitt etter Louis Pasteur.

Anbefalt: