Innholdsfortegnelse:

Hva er Hampel-komiteen?
Hva er Hampel-komiteen?

Video: Hva er Hampel-komiteen?

Video: Hva er Hampel-komiteen?
Video: They had zero experience with cannabis. Now they run a hemp farm. 2024, April
Anonim

De Hampel-komiteen er den siste i rekken av komiteer som er opptatt av eierstyring og selskapsledelse. PLC, 1995, VI(7), The Hampel-komiteen oppdraget er å fremme høye standarder for eierstyring og selskapsledelse av hensyn til investorbeskyttelse og toppbevaring og styrke statusen til selskaper notert på børsen.

Spørsmålet er også, hva var fokuset til Hampel-komiteen?

DE HAMPEL-UTVALG , 1995. The Hampel-komiteen ble opprettet i november 1995 for å fremme høye standarder for selskapsstyring både for å beskytte investorer og bevare og forbedre statusen til selskaper notert på London Stock Exchange. videreutviklet Cadbury-rapporten.

På samme måte, hvorfor ble Cadbury-rapporten opprettet? De Cadbury-rapport ble en gang referert til som The Rapportere av komité om de økonomiske aspektene ved eierstyring og selskapsledelse. De komité gjorde det til sin hensikt å ta opp de økonomiske aspektene ved eierstyring og selskapsledelse og ut fra dette utarbeidet en anbefaling for beste praksis.

I tillegg, hva er anbefalingene fra Hampel-komiteen?

Hovedanbefalingene fra Hampel-rapporten

  • Selskaper bør inkludere i sine årsrapporter i hvilken grad de anvendte styreprinsippene og hvordan de anvendte dem.
  • Klag bør også forklare sine retningslinjer for eierstyring og selskapsledelse, og de bør også begrunne dem.

Hvem gjelder UK Corporate Governance Code for?

De UK Corporate Governance Code (tidligere kjent som Combined Kode ) fastsetter standarder for god praksis for børsnoterte selskaper om styresammensetning og utvikling, godtgjørelse, aksjonærforhold, ansvarlighet og revisjon. De kode er publisert av Financial Reporting Council (FRC).

Anbefalt: