Hva skjer når et land misligholder?
Hva skjer når et land misligholder?

Video: Hva skjer når et land misligholder?

Video: Hva skjer når et land misligholder?
Video: WHAT HAPPENS WHEN COUNTRIES DEFAULT ON DEBT? 2024, Kan
Anonim

Men hva nøyaktig skjer når land slutte å betale det de skylder? Når en land unnlater å betale sine kreditorer i tide, sies det å gå inn på misligholde ”, den nasjonale ekvivalenten til å gå konkurs. I mindre alvorlige tilfeller, land kan velge å restrukturere gjelden ved å be om mer tid til å betale.

Foruten dette, hva betyr det når et land misligholder?

En suveren misligholde er unnlatelse eller avslag fra regjeringen i en suveren stat til å betale tilbake sin gjeld i sin helhet. Land har til tider sluppet unna den reelle byrden av noe av gjelden gjennom inflasjon. Dette ikke er " misligholde " i vanlig forstand fordi gjelden innfris, om enn med valuta av mindre reell verdi.

hva skjer hvis et land misligholder et IMF-lån? A: Unnlatelse av å betale IMF ville gi noen av Hellas' andre kreditorer, inkludert det europeiske redningsfondet, rett til å erklære en misligholde . De ville da ha muligheten til å kreve umiddelbar tilbakebetaling av alle sine lån , en prosess kjent som akselerasjon. Andre långivere kunne da følge etter. Hver kreditor bestemmer selv.

Følgelig, hva skjer hvis USA misligholder?

På sitt mest grunnleggende nivå, a misligholde er når en person eller en enhet ikke kan betale tilbake en gjeld i tide. For eksempel når en person ikke kan betale på et boliglån eller et billån. Så hvis de OSS var til misligholde , ville den i hovedsak slutte å betale pengene den skyldte OSS Eiere av statsobligasjoner.

Hva skjer når land misligholder gjeld?

Hvis regjeringen har dårlig vurdering og allerede er i høy gjeld deretter den utenlandske land vil kreve høyere rente på de lånte lånene. Når land ikke er i stand til å betale tilbake på sine lån til sine kreditorer, erklærer de seg konkurs og blir deretter vurdert misligholdt.

Anbefalt: