Hva er fordelene med MFA?
Hva er fordelene med MFA?

Video: Hva er fordelene med MFA?

Video: Hva er fordelene med MFA?
Video: The benefits of Multi-Factor Authentication (MFA) 2024, Kan
Anonim

Enkel å bruke, moderne MFA byr på mange fordeler over andre autentiseringsmetoder: Krever det minste akseptable nivået av autentisering for en gitt operasjon. Bruker kostbar autentisering bare når det er berettiget av risikoen. Forbedrer svindeldeteksjon i forhold til tradisjonelle binære regelsett.

Bare så, hva er fordelene med multifaktorautentisering?

Den primære fordelen med multifaktorautentisering er at den gir ekstra sikkerhet ved å legge til beskyttelse i lag. Jo flere lag/faktorer på plass, jo mer reduseres risikoen for at en inntrenger får tilgang til kritiske systemer og data.

Vet også, hvordan hjelper MFA? Multi-Factor Authentication (MFA) kan bidra til å forhindre noen av de vanligste og mest vellykkede typene nettangrep, inkludert:

  • Phishing.
  • Spyd-phishing.
  • Keyloggere.
  • Legitimasjonsfylling.
  • Brute force og reverse brute force-angrep.
  • Man-in-the-middle (MITM) angrep.

Spørsmålet er deretter, hva er formålet med MFA?

Multifaktorautentisering ( MFA ) er et sikkerhetssystem som krever mer enn én metode for autentisering fra uavhengige kategorier av legitimasjon for å bekrefte brukerens identitet for en pålogging eller annen transaksjon.

Er multifaktorautentisering effektiv?

2FA, og multi - faktorautentisering som helhet er en pålitelig og effektive system for blokkering av uautorisert tilgang. Det har imidlertid fortsatt noen ulemper. Disse inkluderer: Økt påloggingstid – Brukere må gå gjennom en ekstra steg for å logge på en applikasjon, og legge til tid til påloggingsprosessen.

Anbefalt: