Hva skjer med likevektspris og mengde når tilbudet avtar?
Hva skjer med likevektspris og mengde når tilbudet avtar?

Video: Hva skjer med likevektspris og mengde når tilbudet avtar?

Video: Hva skjer med likevektspris og mengde når tilbudet avtar?
Video: Changes in equilibrium price and quantity when supply and demand change | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Hvis etterspørselen avtar og forsyning øker da likevektsmengde kunne gå opp, ned eller forbli den samme, og likevektspris vil gå ned. Hvis etterspørselen avtar og tilbudet synker deretter likevektsmengde går ned, og likevektspris kunne gå opp, ned eller forbli den samme.

Her, hvordan påvirker en nedgang i tilbud likevektspris og mengde?

EN nedgang i etterspørselen og en økning i tilbudet vil forårsake et fall i likevektspris , men effekt på likevektsmengde kan ikke bestemmes. For noen mengde , forbrukere plasserer nå en Nedre verdi på varen, og produsentene er villige til å akseptere en lavere pris ; derfor, pris vil falle.

hvordan påvirker en endring i tilbud likevektsprisen? Som du kan se, en økning i etterspørselen forårsaker likevektspris å heve. På den annen side, a nedgang i etterspørselen forårsaker likevektspris å falle. En økning i tilbudet forårsaker likevektspris å falle, mens en nedgang i tilbudet forårsaker likevektspris å heve.

På samme måte, hva skjer når tilbudet synker?

For varer som anses som nødvendigheter, kan etterspørselen vise liten eller ingen endring. Dette betyr a avta i forsyning vil gi høyere priser. Hvis etterspørselen etter et produkt øker, a avta i forsyning vil presse prisene høyere.

Hva skjer når tilbud og etterspørsel reduseres?

Hvis en avta i etterspørselen synker likevektsmengde og en avta i tilbudet synker likevektsmengde, deretter en avta i både MÅ avta likevektsmengde. De kreve skift resulterer i en lavere pris, og forsyning skifte fører til høyere pris.

Anbefalt: