Hvorfor resulterer prisdiskriminering i høyere fortjeneste?
Hvorfor resulterer prisdiskriminering i høyere fortjeneste?

Video: Hvorfor resulterer prisdiskriminering i høyere fortjeneste?

Video: Hvorfor resulterer prisdiskriminering i høyere fortjeneste?
Video: Hvorfor studerer du det du gjør? 2024, Kan
Anonim

Prisdiskriminering lar et firma selge for mye høyere produksjon. Derfor benytter den seg av sin tidligere ledige kapasitet. Dette gjør at bedriften kan være mer effektiv med sine produksjonsfaktorer. Den økte produksjonen gjør at firmaet kan ha lavere langsiktige gjennomsnittskostnader, og oppnå høyere overskudd.

Vet også, hvorfor er prisdiskriminering lønnsomt?

prisdiskriminering er og er ikke lønnsom . Vi viser at en viktig betingelse for lønnsom prisdiskriminering er at den prosentvise endringen i overskudd (dvs. forbrukernes totale betalingsvillighet, minus firmaets kostnader) knyttet til en produktoppgradering øker i forbrukernes betalingsvillighet.

På samme måte, hvorfor er prisdiskriminering tillatt? Prisdiskriminering er gjort ulovlig i henhold til Sherman Antitrust Act. Hvis annerledes priser belastes forskjellige kunder av god tro, for eksempel et forsøk fra selgeren for å møte konkurrentens pris eller en endring i markedsforholdene, er det ikke ulovlig prisdiskriminering.

I tillegg, hvorfor er prisdiskriminering dårlig?

Prisdiskriminering er en overføring av velferd fra forbrukere til produsenter. For økonomer er dette verken bra eller dårlig . Prisdiskriminering øker den totale velferden. Ved å la folk konsumere som ellers ikke ville konsumert, prisdiskriminering reduserer dødvektstap og øker total velferd.

Hva er de 3 typene prisdiskriminering?

Prisdiskriminering er praksisen med å lade en annen pris for samme vare eller tjeneste. Det er tre typer prisdiskriminering – første grad, andre grad og tredje grad prisdiskriminering.

Anbefalt: