Hvem ga den første modellen for oligopolistisk prising?
Hvem ga den første modellen for oligopolistisk prising?

Video: Hvem ga den første modellen for oligopolistisk prising?

Video: Hvem ga den første modellen for oligopolistisk prising?
Video: The Kinked Demand Curve Model of Oligopoly Pricing 2024, April
Anonim

Cournot behandlet saken om duopol. La oss først angi forutsetningene som er gjort av Cournot i sin analyse av pris og produksjon under duopol. Først , Cournot tar saken om to identiske mineralkilder som drives av to eiere som selger mineralvannet i samme marked.

På denne måten, hvem oppfant oligopol?

Paul Sweezy

Vet også, hva er modellene for oligopol? Felles modeller som forklarer oligopol produksjons- og prisbeslutninger inkluderer kartell modell , Cournot modell , Stackelberg modell , Bertrand modell og omstridbar markedsteori. Grunnen til at det er mer enn én modell av oligopol er at samspillet mellom bedrifter er svært komplekst.

Så, hvordan bestemmer oligopol prisen?

(1) Den oligopolistisk industrien består av et stort dominerende firma og en rekke små firmaer. (2) Det dominerende firmaet setter markedet pris . (3) Alle andre firmaer opptrer som rene konkurrenter, som opptrer som pris takers. Deres etterspørselskurver er perfekt elastisk for de selger produktet hos det dominerende firmaet pris.

Hva er Chamberlin-modellen?

Chamberlins modell er et fremskritt i forhold til forrige modeller ved at det forutsetter at bedriftene er sofistikerte nok til å realisere deres gjensidige avhengighet, og at det fører til en stabil likevekt, som er monopolløsningen.

Anbefalt: