Hvor mange medlemmer er i forsamlingen?
Hvor mange medlemmer er i forsamlingen?

Video: Hvor mange medlemmer er i forsamlingen?

Video: Hvor mange medlemmer er i forsamlingen?
Video: Эти вещи говорят о порче в доме 2024, Kan
Anonim

Den lovgivende forsamling består av ikke mer enn 500 medlemmer og ikke færre enn 40. Den største staten, Uttar Pradesh, har 404 medlemmer i sin forsamling. Stater som har små befolkninger og er små i størrelse har en bestemmelse om å ha et enda mindre antall medlemmer i den lovgivende forsamling.

Vet også hvor mange medlemmer som er i AP-forsamlingen?

Den lovgivende forsamling består av 175 valgte medlemmer og ett medlem nominert av guvernøren blant anglo-indiske samfunn, i henhold til artikkel 333 i Indias grunnlov.

Dessuten, hva er det fulle navnet MLA? MLA : Medlem av lovgivende forsamling MLA er en representant for den lovgivende forsamlingen (et underhus i statens lovgivende forsamling), valgt av velgerne i en valgkrets. MLA har forskjellig ansvar i henhold til sine posisjoner.

På samme måte kan du spørre, hvor mange medlemmer er i forsamlingen til Odisha?

Den nåværende lovgivende forsamlingen til Odisha er enkammer, bestående av 147 Medlem av den lovgivende forsamling (M. L. A). Dens løpetid er 5 år, med mindre den oppløses tidligere. Delstaten Odisha er representert ved senteret ved sin 21 medlem av parlamentene i Lok Sabha og 10 medlemmer av parlamentene i Rajya Sabha.

Hvor mange MLC-medlemmer er i AP?

Medlemskap og funksjonstid 8 medlemmer av rådet er nominert av guvernøren i Andhra Pradesh. 40 medlemmer velges av et valgkollegium i den lovgivende forsamling og lokale styrende organer. De 10 gjenværende medlemmene ville bli valgt fra valgkretser av høyskolekandidater og lærere.

Anbefalt: