Hvordan dannes skogjord?
Hvordan dannes skogjord?

Video: Hvordan dannes skogjord?

Video: Hvordan dannes skogjord?
Video: HVAD SKER DER? (Rusland/Ukraine Situationen) 2024, Kan
Anonim

Skogjord dannes hvor det ikke er for varmt og ikke for kaldt. Typen av jord at former avhenger av hvilken type vegetasjon som vokser. Jordsmonn at dannet underløvfellende skoger er svært fruktbare og produktive jordbruksland på grunn av de nedbrytende bladene ved jord flate.

Dessuten, hva er skogsjord?

Introduksjon. Skogsjord , hvor jord dannelsen har blitt påvirket av skog vegetasjon, er generelt preget av dypt rotfestede trær, betydelige "strølag" eller O-horisonter, resirkulering av organisk materiale og næringsstoffer, inkludert tre, og brede varianter av jord -levende organismer (Figur 1).

hvordan påvirker skog jorda? skog binde jord og hindre at den vaskes bort. det forhindrer jord erosjon. en trepenetrerende rot forbedre jord struktur ved lufting og drenering. det skaper plass til å holde på luft og vann. noen av dem øker fruktbarheten til jord ved å tilsette essensielle næringsstoffer jord.

Tilsvarende, hvor finnes skogsjord?

Det er den viktigste typen jord funnet i landet da det dekker omtrent 40% av det totale landet. Det er funnet i de nordlige slettene fra Punjab til Vest-Bengal og Assam. Det er også funnet i deltaer av forskjellige elver som Krishna, Godavari, Kaveri og Mahanadi i halvøya India.

Hva er de seks jorddannende faktorene?

Jordsmonn er dannet gjennom samspillet mellom fem store faktorer : tid, klima, grunnmateriale, topografi og relieff, og organismer. Den relative innflytelsen til hver enkelt faktor varierer fra sted til sted, men kombinasjonen av alle fem faktorer bestemmer normalt hva slags jord utvikler seg på et gitt sted.

Anbefalt: