Hva utgjør et arbeidsgiverforhold?
Hva utgjør et arbeidsgiverforhold?

Video: Hva utgjør et arbeidsgiverforhold?

Video: Hva utgjør et arbeidsgiverforhold?
Video: ЛУЧШИЙ ДРУЗЬЯ ОГРАНИЧЕННЫЙ ОБЗОР И ОБЗОР | Мы - Дэвисы 2024, Kan
Anonim

En tjenestekontrakt, eller arbeidsgiver - medarbeiderforhold , eksisterer vanligvis når en arbeider godtar å jobbe for en arbeidsgiver , på heltid eller deltid, i en bestemt eller ubestemt periode, mot lønn eller lønn. De arbeidsgiver har rett til å bestemme hvor, når og hvordan arbeidet skal utføres.

Også å vite er, hva er elementene i arbeidsgiver- og arbeidstakerforhold?

Ved avgjørelse av eksistensen av et arbeidsgiver-ansatt forhold vurderes følgende elementer: (1) utvelgelsen og engasjementet av arbeiderne; (2) makten til kontroll arbeiderens oppførsel; (3) utbetaling av lønn på hvilken som helst måte; og (4) rett til oppsigelse.

Spørsmålet er deretter, hva er ikke noe arbeidsgiver-/arbeidstakerforhold? BIR siterte de eksisterende retningslinjene til CSC at det er avgjørende å fastslå det Nei “ arbeidsgiver - medarbeiderforhold ” opprettes når en person utfører arbeid i henhold til en jobbordre eller ansatt under en kontrakt for tjenester med det offentlige.

Hva er arbeidsgiver/arbeidstakerforhold her?

De arbeidsforhold er den juridiske koblingen mellom arbeidsgivere og ansatte . Det eksisterer når en person utfører arbeid eller tjenester på visse vilkår mot vederlag. Det er det viktigste referansepunktet for å bestemme arten og omfanget av arbeidsgivere rettigheter og plikter overfor sine arbeidere.

Hva er den 4-delte testen av arbeidsgiver/arbeidstakerforhold?

De fire - brettetest ved å avgjøre eksistensen av ansatt arbeidsgiver forhold : 1) Kraften til å ansette eller utvelgelse og engasjement. 2) Utbetaling av lønn. 3) Kraft til å avvise. 4 ) Styrkekraft.

Anbefalt: