Hvordan påvirker en takst et boliglån?
Hvordan påvirker en takst et boliglån?

Video: Hvordan påvirker en takst et boliglån?

Video: Hvordan påvirker en takst et boliglån?
Video: Alt du skal vide inden du køber bolig (beregn dit rådighedsbeløb til huskøb) 2024, April
Anonim

An vurdering direkte påvirker mengden av boliglån lån du kan få fordi utlåner gir deg et boliglån basert på taksering estimat av virkelig markedsverdi av boligen. Det betyr at långiveren din vil gi deg et lån basert på belåningsgraden (LTV) som er avtalt i den foreslåtte kontrakten.

Så, hva skjer hvis vurderingen blir lav?

Det står det hvis taksten kommer tilbake lav , har kjøperen muligheten til å trekke seg ut av avtalen og få pengene tilbake. Det er en risikovurderingsberegning av hvor mye penger de skal finansiere i boliglånet (ikke salgsprisen), delt på taksert verdi.

Vet også hva de ser etter i en boligvurdering? Rent praktisk ser takstmenn etter gjenstander som har en negativ innvirkning på hjemmets verdi, som nødvendige reparasjoner, skitne tepper og pusssprekker. De spesifiser også de ekstra tingene som gjør hjem ønskelig som ekstra isolasjon, klimaanlegg eller nytt tak.

Spørsmålet er også hva som påvirker boligvurderingen negativt?

Fortauskanten appell og generell landskapsforming av hjem påvirker også boligtaksering verdi. Hvis din hjem mangler fortauskant appell det kan senke verdien av hjem . På den annen side, hvis hagen din er fylt med vanskelige å ta vare på planter og et farlig dødt tre, kan dette også påvirke negativt din boligtaksering verdi.

Hva skjer hvis huset ditt blir taksert for mer?

På de kjøpstidspunkt de verdien er basert på de mindre av den takserte verdi eller kjøpesum. Derfor, hvis huset takserer høyere må du fortsatt basere din forskuddsbetaling på de faktisk kjøpesum. FHA: Kl de kjøpstidspunkt de verdien er basert på de mindre av den takserte verdi eller kjøpesum.

Anbefalt: