Hva er forskjellen mellom prognoser og etterspørselsplanlegging?
Hva er forskjellen mellom prognoser og etterspørselsplanlegging?

Video: Hva er forskjellen mellom prognoser og etterspørselsplanlegging?

Video: Hva er forskjellen mellom prognoser og etterspørselsplanlegging?
Video: Forecasting and Demand Planning 2024, Kan
Anonim

EN prognose er en spådom av kreve basert på tall sett i forbi. Kreve planen starter med prognose men tar så andre ting i betraktning som distribusjon, hvor du skal holde varelager osv. Når det er gjort godt, bør denne prosessen resultere i minimalt lager og samtidig møte kundenes forventninger.

På samme måte, hva er prognoser og etterspørselsplanlegging?

Etterspørselsplanlegging er prosessen med prognoser de kreve for et produkt eller en tjeneste slik at det kan produseres og leveres mer effektivt og til kundenes tilfredshet. Etterspørselsplanlegging anses som et viktig trinn i forsyningskjeden planlegger . Last ned denne gratis guiden.

For det andre, hva mener du med etterspørselsprognose? Definisjon : Etterspørselsprognose refererer til prosessen med å forutsi fremtiden kreve for firmaets produkt. Med andre ord, etterspørselsprognose består av en rekke trinn som involverer forventning om kreve for et produkt i fremtiden under både kontrollerbare og ikke-kontrollerbare faktorer.

hva er forskjellen mellom prognoser og planlegging?

Prognoser , er i utgangspunktet en prediksjon eller projeksjon om en fremtidig hendelse, avhengig av tidligere og nåværende ytelse og trend. Omvendt, planlegger , som navnet antyder, er prosessen med å utarbeide planer for hva som bør gjøres i fremtiden, og det er også basert på nåværende ytelse pluss forventninger.

Hva er etterspørselsstyringsplan?

Etterspørselsstyring er en planlegger metodikk brukt til å forutsi, plan for og få til de kreve for produkter og tjenester. Etterspørselsstyring har et definert sett med prosesser, evner og anbefalt atferd for selskaper som produserer varer og tjenester.

Anbefalt: