Hva gjør flom med avlingene?
Hva gjør flom med avlingene?

Video: Hva gjør flom med avlingene?

Video: Hva gjør flom med avlingene?
Video: Flom på Herefoss 2017 2024, Kan
Anonim

Det er mange måter det på flom kan skade planter . Overdreven fuktighet i jord reduserer oksygennivået. Dette hindrer respirasjon (hvor energi frigjøres fra sukker) i røttene som fører til oppbygging av karbondioksid, metan og nitrogengasser. Til syvende og sist kan røttene kveles og dø.

Bare så, hva er flom i landbruket?

Flom oppstår om våren som følge av snøsmelting og om sommeren som følge av kraftig sommerregn. Hoved oversvømmelse problemet i bassenget er skade på landbruk jord og avlinger. Denne rapporten presenterer en fremgangsmåte for estimering oversvømmelse skader i bassenget og foreløpige oversvømmelse skadeanslag er gitt.

Spørsmålet er deretter, hvordan kan vi beskytte avlinger mot flom? Reduser sannsynligheten for flom på gården

  1. Vurder å lage avrenningsdammer eller sedimentfeller på gården for å redusere sannsynligheten for flom.
  2. Unngå å rette avrenning mot veier og vassdrag.
  3. Slipp ut takvann i svaler og/eller sugehull rundt gården, for å bremse vannet og fylle opp grunnvannet.

Dessuten, hvordan hjelper flom bøndene?

Konkurranse og erosjon Også flomvann kan bringe inn nye ugressfrø som øker kontrollkostnadene og reduserer avlingene i årene som kommer. Endelig, flom flytter jord som kan ytterligere skade avlinger. Erosjon vasker bort den fruktbare matjorden, øker innsatskostnadene og reduserer avlingene i årene som kommer.

Hva skjer med jorda etter en flom?

Erosjon inntreffer når jord blir revet med oversvømmelse vann. Sluker og hull i feltet vil dannes som følge av tap av jord . Noe erosjon kan rettes opp med jordarbeiding. Men oftere fylles slukene med sediment og deretter matjord fra et annet område i åkeren.

Anbefalt: