Hvorfor bruker bønder kugjødsel for å gjødsle avlingene sine?
Hvorfor bruker bønder kugjødsel for å gjødsle avlingene sine?

Video: Hvorfor bruker bønder kugjødsel for å gjødsle avlingene sine?

Video: Hvorfor bruker bønder kugjødsel for å gjødsle avlingene sine?
Video: Hvorfor kjøpe Nante minigravemaskin? Vi besøker vår langtidskunde Jarle. 2024, Kan
Anonim

Dyr gjødsel , for eksempel kylling gjødsel og kumøkk , har blitt brukt i århundrer som en gjødsel til jordbruk . Det kan bli bedre de jordstruktur (aggregering) slik at de jord inneholder mer næringsstoffer og vann, og blir derfor mer fruktbar.

Ganske enkelt, hvorfor bruker bøndene gjødsel på avlingene sine?

Bønder bruker rå gjødsel på sine felt fordi det er en utmerket kilde til nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K), som alle er næringsstoffer som er nødvendige for at planter skal vokse og trives.

For det andre, hvordan hjelper kugjødsel planter med å vokse? Gjødsel forsyninger planter umiddelbart med nitrogen, fosfor, kalium og andre næringsstoffer ved å varme opp jorda, noe som fremskynder nedbrytning og senker jordens surhetsgrad, eller pH, mindre enn kjemisk gjødsel.

I tillegg, hvorfor tror du at noen bønder gjødsler med gjødsel i stedet for kjemisk gjødsel?

Gjødsel tilfører mye mer enn høste næringsstoffer til jorda din. Han fortsetter: "Det øker kationbytterkapasiteten til jorda, eller jordens evne til å holde på næringsstoffer og plantevernmidler og lage dem mer effektive enn hvis du var bare søker gjødsel ." Det er mer.

Hvilke grønnsaker liker ikke gjødsel?

Veg det som masse av gjødsel er poteter og marg/courgetter/gresskar. Det er rotavlingene du bør unngå å gjødsle helt, det vil si gulrøtter, pastinakk, reddik, svensk osv., Da det får roten til å "gaffel". Også løk ikke gjør det trenger gjødsel heller.

Anbefalt: