Hvorfor og hvordan reguleres monopolene?
Hvorfor og hvordan reguleres monopolene?

Video: Hvorfor og hvordan reguleres monopolene?

Video: Hvorfor og hvordan reguleres monopolene?
Video: Segmenteringsanalyser – hvorfor og hvordan? 2024, Kan
Anonim

Det kan regjeringen ønske regulere monopol for å beskytte forbrukernes interesser. For eksempel, monopoler har markedsmakt til å sette prisene høyere enn i konkurrerende markeder. Det kan regjeringen regulere monopol gjennom: Pristak – begrense prisøkninger.

Herav, hvordan kan monopol kontrolleres og reguleres?

Monopol vil alltid prøve å fikse høyest mulig pris som det kan få fra kundene, for å oppnå minimum fortjeneste. Staten kan kontrollere de monopol ved å fikse fortjenesten og prisene og sørge for at næringen gjør ikke tjene unødig fortjeneste.

I tillegg, hvorfor er monopol ulovlige? EN monopol er når et selskap har eksklusiv kontroll over en vare eller tjeneste i et bestemt marked. Men monopoler er ulovlig hvis de etableres eller opprettholdes gjennom upassende oppførsel, for eksempel ekskluderende eller rovdrift. Dette er kjent som konkurransebegrensende monopolisering.

På samme måte spørs det hvordan en regjering kan regulere et naturlig monopol?

EN Myndighetene griper inn eller regulerer et naturlig monopol først og fremst for å beskytte forbrukernes interesser. EN naturlig monopol har makt til å øke prisene på sine produkter etter eget ønske, siden det er den eneste leverandøren av produktet. Derav Myndighetene ser på kostnadshistorien til firmaet og fikser reguleringen.

Hva kan regjeringen gjøre med monopolene?

For eksempel, monopoler har markedsmakt til å sette prisene høyere enn i konkurrerende markeder. De regjeringen kan regulere monopoler gjennom: Pristak – begrense prisøkninger. Regulering av fusjoner.

Anbefalt: