Hvordan er mørtel forskjellig fra sement?
Hvordan er mørtel forskjellig fra sement?

Video: Hvordan er mørtel forskjellig fra sement?

Video: Hvordan er mørtel forskjellig fra sement?
Video: Грунтовка развод маркетологов? ТОП-10 вопросов о грунтовке. 2024, Kan
Anonim

Mørtel , som er en blanding av vann, sement , og sand, har en høyere vann-til sement forhold enn betong . Den har en tykkere konsistens som gjør den til et utmerket lim og bindemiddel for murstein og fliser.

Med tanke på dette, bør jeg bruke sement eller mørtel?

Mens en hydrert sement blandingen danner grunnlaget for begge materialene, steinen fliser inn sement gjør det mye sterkere for bruk i strukturprosjekter, og mørtel er tykkere, noe som gjør det til et bedre bindeelement. Før du begynner, vet hvilket materiale vil være best for prosjektet ditt.

Videre, hva er forskjellen mellom mørtel og Portland sement? Mørtel sement er lavere enn murverk sement men lik portland -lime mørtel . Mørtel sement er også unik fordi den er den eneste sement kreves for å ha minimum bindestyrke. I mørtel , de har samme jobb, holder murstein og blokk sammen og holder vann ute av veggen så mye som mulig.

I denne forbindelse, kan jeg bruke sement som mørtel?

Mørtelboks gjøres på en av to måter. Den eldre metoden er å ta portland sement , tilsett hydrert kalk og bland med fin sand. Den nyere metoden er bruk murverk sement og fin sand.

Kan jeg bruke hydraulisk sement som mørtel?

Hydraulisk sement er svak - Sement av noe slag, i seg selv, har liten strukturell styrke – det er derfor det oftest kombineres med sand og tilslag for å danne betong, et veldig sterkt materiale. Sement alene brukes vanligvis som mørtel å "lime" sammen murmaterialer som murstein, stein eller betongblokk.

Anbefalt: