Er Stockholm-erklæringen juridisk bindende?
Er Stockholm-erklæringen juridisk bindende?

Video: Er Stockholm-erklæringen juridisk bindende?

Video: Er Stockholm-erklæringen juridisk bindende?
Video: 26 Principles of Stockholm Declaration Explained! 2024, Mars
Anonim

De Stockholm-erklæringen består av en ingress med syv innledende proklamasjoner og 26 prinsipper; de Rio-erklæringen har en ingress og 27 prinsipper. Som diplomatisk konferanse erklæringer , begge instrumentene er formelt sett ikke det bindende.

Også å vite er, hvilken handling er et resultat av FNs konferanse holdt i Stockholm i 1972?

Kunnskapsplattform for bærekraftig utvikling. De FNs konferanse på det menneskelige miljøet (også kjent som Stockholm-konferansen ) var en internasjonal konferanse innkalt under forente nasjoner regi holdt i Stockholm , Sverige fra 5.-16. juni, 1972.

Foruten ovenfor, hva var fokus på Stockholm-konferansen 1972? Stockholm-konferansen førte også til opprettelsen av De forente nasjoner Miljø Program (UNEP) i desember 1972 for å koordinere global innsats for å fremme bærekraft og ivareta det naturlige miljø.

På samme måte, hva var hovedmålet med Stockholm-konferansen?

Ved kunngjøringen av FN i 1972 Konferanse om menneskelig miljø i Stockholm (den " Stockholm-konferansen ”), uttalte FNs generalforsamling at “ hovedhensikt " av konferanse skulle tjene som et praktisk middel for å oppmuntre og gi retningslinjer for handling fra regjeringer og internasjonale organisasjoner designet for å

Når ble Stockholm-erklæringen signert?

16. juni 1972

Anbefalt: