Innholdsfortegnelse:

Er ARM eller fast rente bedre?
Er ARM eller fast rente bedre?

Video: Er ARM eller fast rente bedre?

Video: Er ARM eller fast rente bedre?
Video: Узнав этот секрет денег, вы больше никогда не будете бедным и нищим. Думай и богатей 2024, Kan
Anonim

Fikset - vurdere lån har renter som aldri endrer seg. ARM-priser tilbakestilles med bestemte intervaller over hele låneperioden. Selv om ARM-renter start lavere enn fikset - vurdere låne priser , er det alltid en sjanse for at de tilbakestilles høyere flere ganger i løpet av lånets levetid, noe som øker boliglånsbetalingen din.

I denne forbindelse, hvorfor er ARM-satser høyere enn faste?

1. Lavere rente priser = lavere månedlige betalinger. Men fordi interesse priser på VÆPNE lån er alltid lavere enn på konvensjonell fikset - vurdere lån - generelt med ca. 5 prosent - de er spesielt tiltalende til tider med konvensjonell interesse priser er høye.

Spørsmålet er deretter, er 10 1 ARM-er en god idé? Å velge en 10 / 1 ARM kan spare deg penger på din månedlige boliglånsbetaling. På grunn av dette er det viktig at du er sikker på at du fortsatt har råd til de månedlige betalingene hvis rentene går opp. Flest 2/ 1 ARM vil ha et livstidsbetalingstak som begrenser hvor mye renten på lånet ditt kan stige.

Foruten dette, er et ARM-lån en god idé?

Den åpenbare fordelen med et boliglån med regulerbar rente er at de har lavere rente i løpet av bindingsperioden låne . I skrivende stund var den laveste prisen annonsert på en større boliglånsside for en 5/1 VÆPNE var omtrent 3,2 % sammenlignet med en rate på 3,9 % for en 30-årig fast låne.

Hva er de 3 typene caps på ARMs?

Det er tre typer caps:

  • Innledende justeringshette. Denne taksten sier hvor mye renten kan øke første gang den justeres etter at rentebindingsperioden utløper.
  • Påfølgende justeringshette. Denne taksten sier hvor mye renten kan øke i tilpasningsperiodene som følger.
  • Levetidsjusteringshette.

Anbefalt: