Hva skjedde i den store depresjonen?
Hva skjedde i den store depresjonen?

Video: Hva skjedde i den store depresjonen?

Video: Hva skjedde i den store depresjonen?
Video: The Great Depression - 5 Minute History Lesson 2024, April
Anonim

De Den store depresjonen var det verste økonomisk nedtur i historie av industrialisert verden, som varte fra 1929 til 1939. Det begynte etter børskrakket i oktober 1929, som sendte Wall Street i panikk og utslettet millioner av investorer.

På samme måte spør folk, hvorfor skjedde den store depresjonen?

Depresjonen var forårsaket av en rekke alvorlige svakheter i de økonomi. De langvarige effekter av første verdenskrig (1914-1918) forårsaket økonomiske problemer i mange land, da Europa slet med å betale krigsgjeld og erstatninger. Disse problemene bidro til de krisen som begynte den store depresjonen.

På samme måte, hvem ble mest berørt av den store depresjonen? Omtrent 15 millioner amerikanere var arbeidsløse og nesten halvparten av USAs banker hadde sviktet innen 1933. Amerikanerne forestilte seg ikke at The Den store depresjonen ville skje etter at markedet krasjet siden 90 % av amerikanske husholdninger ikke eide noen aksjer i 1929.

Timing og alvorlighetsgrad.

land avslå
Argentina 17.0%
Brasil 7.0%

Også spurt, hva var de 7 hovedårsakene til den store depresjonen?

  • Irrasjonell optimisme og overmot på 1920-tallet.
  • Børskrasj i 1929.
  • Banknedleggelser og svakheter i banksystemet.
  • Overproduksjon av forbruksvarer.
  • Fall i etterspørsel og kjøp av forbruksvarer.
  • Konkurser og høye gjeldsnivåer.
  • Mangel på kreditt.

Hvordan endte den store depresjonen?

På overflaten ser andre verdenskrig ut til å markere slutt av Den store depresjonen . Under krigen, mer enn 12 millioner amerikanere var sendt inn i militæret, og et tilsvarende antall slet i forsvarsrelaterte jobber. Disse krigsjobbene tok tilsynelatende hånd om de 17 millioner arbeidsløse i 1939. Vi byttet bare gjeld mot arbeidsledighet.

Anbefalt: