Hva er de to hovedprosessene som skjer med overflatevann?
Hva er de to hovedprosessene som skjer med overflatevann?

Video: Hva er de to hovedprosessene som skjer med overflatevann?

Video: Hva er de to hovedprosessene som skjer med overflatevann?
Video: Process Monitor, powerful tool to troubleshoot applications and Windows 2024, April
Anonim

Overflatevann deltar i den hydrologiske syklusen, eller vann syklus, som involverer bevegelse av vann til og fra jordens flate . Nedbør og vann avrenning fôrlegemer av overflatevann . Fordampning og utsivning av vann ned i bakken, derimot, årsak vann kropper å miste vann.

Deretter kan man også spørre seg hva slags overflatevann er?

Alle typer av væske overflatevann regnes som elver, reservoarer, innsjøer, myrer. De grunnleggende begrepene som brukes for å beskrive disse vann kropper er definert. Deres typer og klassifiseringer er gitt, og data presenteres for de største elvene, innsjøene og magasinene.

Vet også, hvordan bruker vi overflatevann? De viktigste bruksområdene for overflatevann inkluderer drikking- vann og annen offentlig bruk, vanningsbruk og for bruk av den termoelektriske kraftindustrien for å kjøle elektrisitetsgenererende utstyr. Grunnvann er en viktig del av vann syklus.

Hva er jordens overflatevann laget av i denne forbindelse?

Omtrent 71 prosent av jordens overflate er vann -dekket, og havene rommer omtrent 96,5 prosent av alt Jordens vann . Vann finnes også i luften som vann damp, i elver og innsjøer, i iskapper og isbreer, i bakken som jordfuktighet og i akviferer, og til og med i deg og hunden din.

Hvilken prosess forårsaker overflatevann til grunnvann?

Vann som infiltrerer jordens flate blir grunnvann , som sakte siver nedover i omfattende lag med porøs jord og stein kalt akviferer. Under tyngdekraften, grunnvann flyter sakte og jevnt gjennom akvifer . I lave områder kommer den frem i kilder og bekker.

Anbefalt: