Hvordan beregner du doblingstid fra vekstrate?
Hvordan beregner du doblingstid fra vekstrate?

Video: Hvordan beregner du doblingstid fra vekstrate?

Video: Hvordan beregner du doblingstid fra vekstrate?
Video: Matematikk R2 - 075 - Malthus' lov for befolkningsvekst 2024, Kan
Anonim

Doblingstid er mengden av tid det tar for en gitt mengde å doble seg i størrelse eller verdi ved en konstant vekstrate . Vi kan finne doblingstid for en befolkning som gjennomgår eksponentiell vekst ved å bruke regelen til 70. For å gjøre dette deler vi 70 med vekstrate (r).

Hva er følgelig doblingstiden for befolkningen?

Verdens nåværende (samlet så vel som naturlige) vekst er omtrent 1,14 %, noe som representerer en doblingstid på 61 år. Vi kan forvente verdens befolkning på 6,5 milliarder for å bli 13 milliarder innen 2067 hvis dagens vekst fortsetter. Verdens vekstrate toppet seg på 1960-tallet med 2 % og en doblingstid på 35 år.

Dessuten, hvordan beregner du sammensatt doblingstid? Regelen sier at til finne antall år som kreves for dobbelt pengene dine på en gitt renter rate, deler du bare renter rate til 72. Eksempelvis hvis du vil vite hvor lang tid det vil ta til dobbelt pengene dine til åtte prosent renter , del 8 i 72 og få 9 år.

Herav, hvordan beregner vi vekstrate?

Til beregne vekstrate , start med å trekke den tidligere verdien fra den nåværende verdien. Deretter deler du dette tallet med forrige verdi. Til slutt multipliserer du svaret med 100 for å uttrykke det som en prosentandel. For eksempel, hvis verdien av selskapet ditt var $100 og nå er det $200, vil du først trekke 100 fra 200 og få 100.

Er dobling eksponentiell vekst?

Dobling tid. De dobling tid er tiden det tar før en mengde dobles i størrelse eller verdi. Når det er relativt vekst rate (ikke den absolutte vekst rate) er konstant, mengden gjennomgår eksponensiell vekst og har en konstant dobling tid eller periode, som kan beregnes direkte fra vekst vurdere.

Anbefalt: