Hva er fordelene og ulempene med CEO Chairperson-dualitet?
Hva er fordelene og ulempene med CEO Chairperson-dualitet?

Video: Hva er fordelene og ulempene med CEO Chairperson-dualitet?

Video: Hva er fordelene og ulempene med CEO Chairperson-dualitet?
Video: Chairperson I Duties of Chairperson I Role of a Chairperson in a Meeting I 2024, Kan
Anonim

Segregering av plikter: En sterk makt i CEO-dualitet faktisk er bra fordi det kan skape en klar retning for en enkelt leder, men på den annen side er det også en ulempe med CEO-dualitet . Dette er fordi hvis en person har enorm makt i et selskap, vil det skape segregering av plikter.

På samme måte, hvorfor skal styreleder og administrerende direktør være én person?

De Styrets leder av styret (av styret) i en selskap, er (eller bør være) hovedrepresentanten for aksjonærene. De administrerende direktør av selskapet, bør være, per definisjon, leder for lederne. Kombinerer de to rollene i samme person skaper en iboende interessekonflikt (i de fleste tilfeller).

På samme måte, hva er CEO-dualitet? CEO-dualitet refererer til situasjonen når administrerende direktør innehar også vervet som styreleder. Styret er satt opp for å overvåke ledere som f.eks administrerende direktør på vegne av aksjonærene. De designer kompensasjonskontrakter og ansetter og fyrer administrerende direktører.

Man kan også spørre, er CEO-dualitet bra eller dårlig?

Byråteorien antyder det CEO-dualitet er dårlig for ytelse fordi det kompromitterer overvåking og kontroll av administrerende direktør . Stewardship theory, derimot, argumenterer for det CEO-dualitet kan være god for ytelse på grunn av enheten i kommandoen den presenterer.

Er en styreleder høyere enn en administrerende direktør?

EN Styrets leder teknisk sett har høyere krefter enn en administrerende direktør . Selv om en administrerende direktør kalles den "ultimate sjefen" for et selskap, må de fortsatt svare til styret, som ledes av Styrets leder.

Anbefalt: