Hva er forskjellen mellom fôrsorghum og sorghum sudangrass?
Hva er forskjellen mellom fôrsorghum og sorghum sudangrass?

Video: Hva er forskjellen mellom fôrsorghum og sorghum sudangrass?

Video: Hva er forskjellen mellom fôrsorghum og sorghum sudangrass?
Video: Sorghum Sudangrass: Kinnard Farms 2024, Kan
Anonim

Sudangress er egnet til høsting som ensilasje , høy , eller greenchop. De finere stilkene gir en rask tørking. Fôrsorghum brukes primært til ensilasje og er tørkebestandig, og vokser best på de varme dagene midt- til sensommeren.

Med tanke på dette, hvordan planter du sorghum sudangrass?

Tidlig til midten av juni, anlegg de sorghum - sudangress . Bor med 35 til 40 lb per acre, så dypt som 2 tommer for å nå fuktig jord. Hvis overflatefuktigheten er tilstrekkelig, kringkastes frø er et alternativ; Øk imidlertid hastigheten til 45 til 50 lb per acre.

Deretter er spørsmålet, hva er BMR sorghum? College of Agriculture and Life Sciences. Brun midtribbe Sorghum Sudangress ( BMR SxS) er et lavt lignin, lett fordøyelig, ettårig gress i varm sesong. Den høstes som en fôravling og kan være et nyttig tillegg til melkeproduksjonssystemer, både for melkeproduksjon og beskyttelse av miljøet.

Med tanke på dette, hvorfor er sorghum farlig?

Sorghum kan inneholde dødelige nivåer av blåsyre bedre kjent som cyanid. I tillegg til cyanid, sorghum kan ha forhøyede nivåer av nitrater. Både nitrater og cyanid kan forårsake betydelige dyrehelseproblemer, inkludert død.

Kan hester spise sorghum-ensilasje?

Noen typer sorghum har vært forbundet med forgiftning hester i Australia. Hvis hester går på beite sorghum -dominerende beitemarker eller hvis de fôres med høyholdig sorghum arter, kan de ha økt risiko for kronisk cyanidforgiftning. Bygg høy egner seg som alternativ fôr til hester.

Anbefalt: